Započele aktivnosti obilježavanja Dana europskog broja 112

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/112 za PUCZ.png

Područni uredi civilne zaštite Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Varaždin uključili su se u obilježavanje Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112

Područni uredi civilne zaštite diljem Republike Hrvatske obilježavaju Dan europskog broja 112 nizom aktivnosti kako bi se naglasila važnost brze i učinkovite reakcije na hitne situacije.

Obilježavanje će biti popraćeno raznim kreativnim aktivnostima u školama i obrazovnim ustanovama te kvizovima znanja o broju 112. Također, održat će se niz prigodnih sastanaka s predstavnicima lokalne i regionalne  samouprave, hitnih službi te stožera civilne zaštite kako bi se dodatno ojačala suradnja i koordinacija. Dani otvorenih vrata županijskih centara 112 posjetit će predstavnici vlasti, hitnih službi i relevantnih institucija te djeca iz vrtića i osnovnih škola. Organiziraju se simulacijsko-komunikacijske vježbe u kojima sudjeluju relevantne službe s ciljem provježbavanja komunikacije putem digitalnog radiokomunikacijskog sustava TETRA. Posebna pažnja je posvećena i edukaciji starijih građana kroz program "Klub 65+", a ostale mnogobrojne aktivnosti čitajte u nastavku:

 PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE ZAGREB:

 
 PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE OSIJEK:


 PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE SPLIT:


 PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE VARAŽDIN:



 PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE RIJEKA:

Ove aktivnosti koje se provode svjedoče o predanosti sustava 112 u Republici Hrvatskoj u pružanju sigurnosti i pomoći građanima u hitnim situacijama te su zahvala svima koji osiguravaju brzu i učinkovitu reakciju na izazove s kojima se susrećemo.



UKRATKO O BROJU 112

Vijeće Europskih zajednica je 29. srpnja 1991. godine donijelo Odluku o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav, a ove godine obilježava 33. godinu postojanja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u Europskoj uniji.
Svim građanima Europske unije nastoji se putem broja 112 pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. Svaka država članica dužna je primijeniti propisane standarde, što Europska komisija redovito prati utvrđenim načinima i kriterijima.


BROJ 112 U REPUBLICI HRVATSKOJ


 

!Besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije možete zatražiti pomoć hitnih službi!



 

Stranica