Obilježavanje Dana broja 112 u Šibeniku

Dan europskog broja 112 Služba civilne zaštite Šibenik obilježila je prigodnim aktivnostima

Foto: MUP

Županijski centar 112 Šibenik, u petak, 9. veljače posjetili su učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole Šibenik i njihove učiteljice. Tom prilikom prezentirana im je važnost i uloga jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Za 30 učenika održana je edukacija, gdje su im kroz animacije i prezentaciju prikazane prirodne i druge nesreće - požar, poplava i potres, kao i posljedice takvih nesreća. Također, prezentirana im je uloga hitnih službi u zaštiti i spašavanju osoba i imovine, a djeci su u suradnji sa Županijskom vatrogasnom zajednicom Šibensko-kninske županije, kroz igru i zabavu prezentirane neke od mogućnosti zapovjednog vatrogasnog vozila.

Pozvani su predstavnici svih JLPRS, dječji vrtići, škole i mediji na području Šibensko-kninske županije da se svojim aktivnostima i objavama pridruže obilježavanju ovog dana i promoviranju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

U svim autobusima javnog gradskog prijevoza u Gradu Šibeniku 10., 11. i 12. veljače istaknut je promotivni plakat o Danu europskog broja 112, a istovremeno je na svim vanjskim displejima autobusa prikazivana poruka "11.2. Dan europskog broja 112 - Pozivom na broj 112 možete zatražiti pomoć bilo koje hitne službe". Na reklamnim panoima u Šibeniku i Kninu također su emitirane komunikacijske poruke u svezi obilježavanja Dana europskog broja 112 i njegove promocije.

U suradnji s Nacionalnim parkom "Krka" na svim ulazima u park postavljeni su promotivni leci o broju 112, kako bi se posjetitelji upoznali s ulogom i važnošću jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Nacionalni park "Krka" je na svojim kanalima na društvenim mrežama objavio promotivni materijal te time podržao promoviranje i obilježavanje Dana europskog broja 112. Tim su se povodom operativne snage sustava civilne zaštite i djelatnici Nacionalnog parka okupili i fotografirali ispred Zelene dame na Skradinskom buku, murve koja se natječe za Europsko stablo godine 2024. Operativne snage sustava civilne zaštite, pored zaštite života, brinu i o zajedničkim materijalnim i kulturnim dobrima.