Edukativne aktivnosti Službe civilne zaštite Sisak povodom obilježavanja Dana europskog broja 112

Povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 djelatnici Službe civilne zaštite Sisak su, 7. i 8. veljače 2024., održali edukativni program za najmlađe uzraste u Osnovnoj školi Stjepana Kefelje Kutina te mališanima Dječjeg vrtića Ciciban Sisak

Foto: MUP

Početkom veljače, djelatnici Službe civilne zaštite Sisak osmislili su i održali mališanima Dječjeg vrtića Ciciban edukativne aktivnosti o broju 112 te inspirirali djecu da svojim kreativnim radom u obliku crteža pokažu kako zamišljaju sustav 112. Krajnji rezultat ove sjajne aktivnosti bila je bogata fotogalerija zanimljivih i kreativnih rješenja.
 
Djeca su s velikom znatiželjnošću pratila prigodni edukativni program te nestrpljivo izrazila želju posjetiti Županijski centar 112 u Sisku. Djelatnici Službe civilne zaštite Sisak su s oduševljenjem prihvatili prijedlog djece te im uzvratili gostoprimstvo kako bi im prezentirali kratku pokaznu vježbu poziva na broj 112. Radilo se o pozivatelju koji je u nevolji i treba pružiti osnovne informacije koje su potrebne operaterima kako bi mogli djelovati. Pregršt smislenih pitanja koja traže odgovor i iskrena dječja razmišljanja doprinijeli su odličnoj interakciji, koja je bila zanimljiva i poučna.
 
Posjet Dječjeg vrtića Ciciban zaokružen je kvizom znanja u kojem su sva djeca bila pobjednici, a njihov trud i zalaganje nagrađeni su pohvalnicom i prigodnim edukativnim materijalima.
 
Također, u prostorijama Osnovne škole Stjepana Kefelje Kutina je 7. veljače održan edukativni program za najmlađe uzraste, u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove", kojem su se pridružili i djelatnici Službe civilne zaštite Sisak kako bi istaknuli važnost broja 112 povodom obilježavanja Dana europskog broja 112.
 
Djelatnici Službe civilne zaštite Sisak na svom informativnom punktu održali su radionicu „Sigurnost i potres - kako se ponašati, biti smiren i raditi ispravno“ kojom prilikom su pokazali djeci kako se pripremiti na potres te što činiti tijekom, a što nakon potresa. Djeca su upoznata i s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te načinima na koji mogu zatražiti pomoć u slučaju potrebe. Na kraju radionice djeci je uručen prigodni promotivno-edukativni materijal.
 
Preventivna akcija "Poštujte naše znakove" se održala u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Ravnateljstva policije i Policijske uprave Sisačko-moslavačke te u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Kutina.