Područni uredi Ravnateljstva civilne zaštite obilježili Dan civilne zaštite RH

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/dan cz PU CZ_2.3.2021._151108.jpg

Republika Hrvatska taj dan obilježava od 1992. godine, temeljem Odluke Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Područni ured civilne zaštite Varaždin

1. ožujka 2021. povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske u prostorijama Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana je izvještajno-radna sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije. Zbog provedbe epidemioloških mjera uzrokovanih zarazom virusom SARS-CoV-2 na sjednici ove godine nisu prisustvovali predstavnici lokalne samouprave kao ni gosti iz Republike Slovenije koji tradicionalno prisustvuju obilježavanju Međunarodnog dana civilne zaštite svake godine.

Također, U Koprivnici je 1. ožujka 2021. obilježen Međunarodni i Nacionalni dan civilne zaštite u prostorijama Županijske uprave gdje je održan prijem za predstavnike žurnih službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite.

U prostorijama Međimurske županije je povodom obilježavanja održan radni sastanak užeg dijela Stožera civilne zaštite Međimurske županije.
 
Područni ured civilne zaštite Osijek

U Kulturnom centru Osijek je povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj otvorena izložba fotografija tematski vezanih uz aktivnosti sustava civilne zaštite koja ima preventivno-edukativni karakter. Nakon otvorenja izložbe održana je svečana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, pod epidemiološkim mjerama, u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u Osijeku.
 
Područni ured civilne zaštite Rijeka

Ususret Danu civilne zaštite u Pazinu je 26. veljače održana koordinacija Stožera civilne zaštite grada Pazina i Općina Pazinštine za pripremu protupožarne sezone 2021. godine, a u sklopu koje je obilježen i Dan civilne zaštite.

Povodom Dana civilne zaštite županica Martina Furdek Hajdin je 1. ožujka priredila prijam za predstavnike Službe civilne zaštite Karlovac i operativnih snaga civilne zaštite s područja Karlovačke županije kako bi se zahvalila svim pripadnicima civilne zaštite na radu i požrtvovnosti, posebno u vrijeme pandemije COVID-19, te katastrofalnog potresa koji je zadesio Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zagrebačku županiju.

1. ožujka je u Mramornoj dvorani Povijesnog i pomorskog muzeja hrvatskog primorja u Rijeci župan Zlatko Komadina primio predstavnike operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije, uključujući i predstavnika Područnog ureda civilne zaštite Rijeka te zahvalio svim službama i istaknuo kako se sustav civilne zaštite dokazao kao učinkovit i u praksi  djelujući brzo, operativno, konkretno i korektno.

Vježbom evakuacije u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana – Lički Osik obilježen je Dan civilne zaštite na području djelovanja Službe za civilnu zaštitu Gospić. Vježba je održana s temom evakuacije učenika i zaposlenika iz prostora škole u slučaju potresa.

Područni ured civilne zaštite Split​

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježen je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U Trogiru u Gradskoj vijećnici je 1. ožujka održana svečano radna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Trogira povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj na kojoj je načelnik Stožera civilne zaštite. Tom prilikom se zahvalio svim djelatnicima i pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Uoči Dana grada Kaštela, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH, gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović i načelnica Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić primili su predstavnike operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Postrojavanjem pripadnika pričuvnog sastava sustava civilne zaštite na platou ispred sjedišta Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita svečano je obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH. Sukladno tradiciji, održana je promocija novih pripadnika civilne zaštite koji su uspješno prošli programe osposobljavanja u sustavu civilne zaštite u listopadu i studenom 2020. godine koje su proveli djelatnici Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite Split, Područnog ureda civilne zaštite Split i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split.
 
S obzirom na epidemiološku situaciju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Služba civilne zaštite Dubrovnik sve je aktivnosti vezane uz obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite provela virtualnim putem. Polaznici Dječjeg vrtića “Škatulica” u Dubrovniku izradili su znak civilne zaštite u različitim tehnikama, poslali fotografije djece s radovima koje su objavljene na društvenim mrežama, a radovi će biti poklonjeni Službi civilne zaštite Dubrovnik s kojom kontinuirano surađuju. Također, voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik sudjelovala je na video-sastanku s članovima Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.


 
Iz medija
 
 


Stranica