U Osijeku obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Foto: Osječko-baranjska županija/MUP

U Osijeku je 1.3.2021. obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom je u Kulturnom centru Osijek otvorena izložba fotografija tematski vezanih uz aktivnosti sustava civilne zaštite. Izložba ima preventivno-edukativni karakter.

Nakon otvorenja izložbe održana je svečana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, pod epidemiološkim mjerama, u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u Osijeku. Prisutnima se u ime župana Ivana Anušića i djelatnika Osječko-baranjske županije obratio zamjenik župana Petar Lagator te je čestitao i zahvalio svim pripadnicima civilne zaštite na požrtvovnom i kvalitetnom radu. Zamjenik župana Lagator je kazao kako Osječko-baranjska županija nastoji što više pomoći rad svih sastavnica sustava civilne zaštite. Uz ostale potpore, prošle godine Županija im je odobrila više od četiri milijuna kuna, dok je preko EU projekta prekogranične suradnje u Našicama realizirana investicija vrijedna 1,5 milijun eura.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec naglasio je kako snage sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije ne djeluju samo na području županije nego su vrlo aktivne i na području cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i na razini međunarodne pomoći. Također je istaknuo kako je angažiranjem velikog broja volontera, sustav civilne zaštite značajno nadopunjen. Pročelnik Grgec čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima sustava civilne zaštite Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.