Služba civilne zaštite Slavonski Brod sudjelovala u provedbi aktivnosti „Mala građanska akcija“

Služba civilne zaštite Slavonski Brod odazvala se pozivu Lokalne akcijske grupe Slavonska ravnica te sudjelovala u provedbi aktivnosti projekta „LOKO LAG – Lokalne inicijative udruga“ u kojem su djelatnici Službe civilne zaštite Slavonski Brod pružali stručnu podršku iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

Tako su sudjelovali u provedbi aktivnosti „Mala građanska akcija“ koja se održavala od 27. veljače do 7. ožujka 2023., u jedanaest osnovnih škola na području općina Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje. Kroz ovu aktivnost, oko 200 učenika petih razreda upoznato je s mogućim opasnostima, nesrećama i katastrofama kroz prezentaciju i video s uputama za samopomoć koji je izrađen temeljem službenog priručnika Ravnateljstva civilne zaštite „Upute za postupanje u opasnostima, nesrećama i katastrofama“.
 
Također, sudjelovali su i na javnoj tribini s ciljem podizanja svijesti predstavnika gore navedenih jedanaest jedinica lokalne samouprave, o važnosti izobrazbe ranjivih skupina te mogućim opasnostima i rizicima.
 
Projekt „LOKO LAG – Lokalne inicijative udruga“ financira se iz Europskog socijalnog fonda, a promovira načelo sudioničke demokracije javnog, civilnog i gospodarskog sektora, jačajući kapacitete za neposredan rad kroz dobro upravljanje i socijalno uključivanje te pružanje odgovora na potrebe svoje lokalne zajednice u kriznim situacijama.