Područni ured civilne zaštite Osijek proveo edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja„ te opasnosti od mina

Područni ured civilne zaštite Osijek nastavio je s aktivnostima edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  te opasnosti od mina koja se provodi prema planiranoj dinamici u dječjim vrtićima  i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije.

Foto: MUP

Djeca u vrtićima i školama aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata su s jedinstvenim europskim brojem 112 za hitne službe. Osim o broju 112, djeca su slušala o zadaćama hitnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.  
 

Edukacije su se održale 2. i 3. ožujka 2023. godine u dječjim vrtićima „Stribor“  i Sjenčica“ u Osijeku. Edukacijom je u navedenom razdoblju  bilo  obuhvaćeno ukupno 70 djece starije vrtićke skupine.
 

Predavanja nailaze na veliki interes djece, a dječja reakcija i brojna pitanja najveća su nagrada i ostvarenje cilja podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite.
 

Edukaciju djece organizirali su djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje djelatnika II PP Osijek i vatrogasaca iz DVD Osijek „Donji grad“.