Uručena priznanja pobjednicima Natječaja likovnih i literarnih radova

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb upriličili su prigodne programe za pobjednike Natječaja likovnih i literarnih radova

Uz prigodni program za djecu, roditelje i mentore Područni ured civilne zaštite Zagreb, organizirao je svečanu dodjelu priznanja i nagrada ovogodišnjih nagrađenih na Natječaju za  likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama u prostorijama Ravnateljstva civilne zaštite.
Održana je kratka edukacija za djecu o mogućim ugrozama, nesrećama i katastrofama i kako se treba ponašati u tim događajima. Veliki interes djece pobudili su potražni psi udruga u sustavu civilne zaštite koje se bave spašavanjem u urbanim sredinama i na otvorenom prostoru (HGSS i HUOPP).
Među ostalima, dodjeli nagrada nazočili su pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut, pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada Zagreba gđa. Katarina Milković i predstavnik Ureda za  upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Mladen Jurin.
Ukupno su podijeljena 23 priznanja djeci za likovne/literarne i foto radove koji su kandidirani za državnu nagradu i podijeljena su 2 priznanja i 2 nagrade na  državnoj  razini korisniku Učeničkog doma Maksimir Zagreb, LUKI KOROVU za foto rad „Svojeglava Sava“ i učenici osnovne škole Poliklinike SUVAG Zagreb, ANĐELI DAMJANOVIĆ, za literarni rad  „Biti spreman odmah pomoći“.

Područni ured civilne zaštite Zagreb isti natječaj je proveo i u dječjim vrtićima i školama Zagrebačke županije. Tom prigodom također je održana kratka edukacija za djecu o mogućim ugrozama, nesrećama i katastrofama i kako se ponašaju u njima. Dodjeli nagrada nazočili su, među ostalim, zamjenica župana Zagrebačke županije gđa. Nadica Žužak i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije gđa. Mirela Katalenac te pročelnik PUCZ Zagreb Damir Pilčik.
Ukupno je podijeljeno 18 priznanja djeci za likovne/literarne i foto radove koji su kandidirani za državnu nagradu uz koja su dobitnici dobili i poklon bonove u organizaciji Zagrebačke županije u vrijednosti od 500kn za 1. mjesto, 400kn za 2. mjesto i 300kn za 3. mjesto, na županijskoj razini, a podijeljeno je i 1 priznanje i 1 nagrada na  državnoj  razini polazniku Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Ivanu Sučiću za likovni rad „Poplava“