U Zagrebu održan stručni skup na temu „Civilna zaštita i klimatske promjene“

Povodom 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, Područni ured civilne zaštite Zagreb  i Grad Zagreb organizirali su u petak, 3. ožujka 2023. u Društvenom domu Gajevo u Zagrebu stručni skup na temu „Civilna zaštita i klimatske promjene“

Foto: MUP

Na stručnom skupu su sudjelovali predstavnici Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, Rudarsko – geološko - naftnog fakulteta, Hrvatskih voda, Državnog hidrometeorološkog zavoda i Ravnateljstva civilne zaštite.

Nakon izlaganja je održana rasprava na kojoj je zaključeno kako je prilikom nastanka klizišta i bujičnih poplava ključna razmjena informacija i koordinacija svih tijela zaduženih za prevenciju i sanaciju šteta, a čiji su predstavnici sudjelovali na današnjem stručnom skupu.

Cilj stručnog skupa bio je kroz stručne prezentacije i rasprave predstavnika stručnih tijela i zainteresirane javnosti, razmotriti utjecaj klimatskih promjena na područje sustava civilne zaštite i funkcioniranje lokalne zajednice te prepoznati izazove koje klimatske promjene stavljaju pred civilnu zaštitu.