U Sesvetama provedeno edukativno-zabavno događanje iz područja civilne zaštite

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost - Grada Zagreba u Sesvetama je danas, 15. lipnja 2024., provedeno edukativno-zabavno događanje iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

U sklopu edukativnog događanja, građani su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima i edukacijama kako bi bolje razumjeli važnost pripreme za izvanredne situacije i jačanje otpornosti zajednice. Također, u sklopu navedene aktivnosti provedena je edukacija i osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene Grad Zagreba. 

Tom su prilikom organizirane prezentacije opreme operativnih snaga sustava civilne zaštite, tehnike pružanja prve pomoći i oživljavanja te poligon za potražne pse. 

Posebna pažnja je bila posvećena edukaciji djece kroz zabavne aktivnosti, prilagođene njihovoj dobi i razumijevanju. Djeca su se upoznala s modelima potresa, poplava i erozije tla. Također, najmlađi posjetitelji uživali su u vatrogasnom poligonu i vožnji vlakićem, spuštanje u pojasu za evakuaciju i izviđačkim aktivnostima.

Uz djelatnike Ravnateljstva civilne zaštite na današnjem događanju sudjelovali su i predstavnici Policijske uprave Zagrebačke, pripadnici Civilne zaštite Grada Zagreb, HGSS stanice Zagreb, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “ Dr. Andrija Štampar“, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Saveza izviđača Hrvatske, Kluba za obuku službenih i sportskih pasa te Zagrebačkog radioamaterskog saveza.