Služba civilne zaštite Sisak sudjelovala u edukativnoj kampanji "Poštujte naše znakove"

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/IMG-20240315-WA0000.jpg

U prostorijama Osnovne škole Gvozd je 15. ožujka održan edukativni program za najmlađe uzraste, u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove", kojem su se pridružili i djelatnici Službe civilne zaštite Sisak

Foto: MUP

U sklopu postavljenog mobilnog prometnog poligona, održan je glazbeno scenski program i predstava „Đak veseljak i prometni znak“, radionica Policijske uprave sisačko-moslavačke "Oprezno u promet kreni koracima malim" te radionica Općinskog društva Crvenog križa Gvozd „Mala škola prve pomoći“.

Također, djelatnici Službe civilne zaštite održali su radionicu „Sigurnost i potres - kako se ponašati, biti smiren i raditi ispravno“ kojom prilikom su pokazali djeci kako se pripremiti na potres te što činiti tijekom, a što nakon potresa. Djeca su upoznata i s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te načinima na koji mogu zatražiti pomoć u slučaju potrebe. Na kraju radionice djeci je uručen prigodni promotivno-edukativni materijal.

Radionici je prisustvovalo oko 90-a djece Osnovne škole Gvozd i Osnovne škole Vladimir Nazor Topusko.

Preventivna akcija "Poštujte naše znakove" se održala u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Ravnateljstva policije i Policijske uprave sisačko-moslavačke, u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, osnovnim školama Gvozd i Vladimir Nazor Topusko te partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.