Područni ured civilne zaštite Zagreb održao edukacije djece povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

​Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb su 11. i 13. listopada 2023. održali edukaciju za učenike trećih razreda Osnovne škole Granešina i za djecu iz Dječjeg vrtića Dugo Selo

Foto: MUP
 
Tijekom edukacije, djeca su upoznata s prirodnim nesrećama i njihovim posljedicama te su učili o pravilnom postupanju tijekom nepogode i nakon nje. Kroz animiranu prezentaciju, djeci je prikazano kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća. Također, upoznata su s ulogom žurnih službi te važnosti jedinstvenog europskog broja 112 za hitne službe.

Aktivnim sudjelovanjem djece, prikazom načina postupanja te primjerima iz prezentacije, ostvaren je cilj edukacije, podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite i svijesti smanjenja rizika od katastrofa.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb su osnovnim školama u Zagrebu podijelili poznatu igru na ploči „Zemlja rizika“, kroz koju na zanimljiv i zabavan način djeca uče kako smanjiti rizik od katastrofa.