Održani radni sastanci s predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz nadležnosti PUCZ-a Zagreb

Foto: MUP

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, Službe za prevenciju i pripravnost te Službe inspekcijskih poslova, u razdoblju od 21. do 28. studenoga 2022. g., održali su radne sastanke s predstavnicima 36 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz područja svoje nadležnosti u vezi stanja sustava civilne zaštite.

Sastanci su održani s ciljem pripreme i koordinacije sudionika sustava civilne zaštite vezano uz pripreme za nepovoljne vremenske uvjete u nadolazećoj zimskoj sezoni, a jedna od tema na sastancima bila je i provedba mjera i aktivnosti civilne zaštite za turističku sezonu u adventskom razdoblju.  Uz navedeno, razgovaralo se i o kontroli i ocjeni propisane dokumentacije iz područja zaštite od požara.

Na sastancima su razmijenjena iskustva, prakse i poteškoće s kojima se sudionici susreću u radu te su predložena moguća rješenja i odgovori za određene probleme.