Održana sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

U Zagrebu je 20. studenog održana 11. sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Uz redovne aktivnosti u okviru rada i obaveza  stožera po pitanju razmatranja i usvajanja nacrta prijedloga Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Zagrebačke županije, analize stanja sustava civilne zaštite i godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite s financijskim učincima za razdoblje 2020. - 2022. godine, članovi stožera su upoznati s aktualnim informacijama.

Predstavljeno je trenutno stanje i aktivnosti subjekata na obrani od poplava na području Zagrebačke županije te provođenje mjera civilne zaštite u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika kako na razini jedinica lokalne samouprave, tako i u županiji.
 
Tematska sjednica „Mjere civilne zaštite u napovoljnim vremenskim uvjetima u 2019/2020. godini“  Stožera civilne zaštite Grada Ivanić Grada održana je 21. studenog s naglaskom na pripremne radnje, provjeru operativnih planova nadležnih službi i kapaciteta istih.

Sjednici Zagrebačke županije nazočio je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zagreb Damir Pilčik, član Stožera Zagrebačke županije, a u Ivanić Gradu nazočio je sjednici voditelj službe za prevenciju i pripravnost Mario Vegar.