Edukativne aktivnosti Službe civilne zaštite Sisak povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

U povodu Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, Služba civilne zaštite Sisak je 6. i 9. listopada 2023. godine organizirala edukativne aktivnosti za djecu iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

Djeca drugog razreda Osnovne škole 22. lipnja Sisak su, u pratnji učiteljica, 6. listopada 2023., posjetila Službu civilne zaštite Sisak te su kroz prezentaciju upoznata s opasnostima kojima mogu biti izloženi u svom domu, školi ili na ulici, ulogom žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, kao i načinom postupanja u slučaju požara, potresa, poplava i drugih katastrofa i velikih nesreća.

Nakon toga su posjetili Županijski centar 112 Sisak te su se kroz razgovor s operaterima upoznati s njihovom ulogom i važnosti broja 112 i načinom rada nakon zaprimanja žurnih poziva.

Edukaciji su prisustvovali vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije i djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Sisak koji su u praktičnom dijelu edukacije upoznali djecu s opremom i tehnikom koju koriste te prezentirali svoju ulogu u zaštiti i spašavanju.

Također, Služba civilne zaštite Sisak je u ponedjeljak, 9. listopada 2023., u Osnovnoj školi Braća Ribar Sisak, provela edukaciju djece koja su kroz prezentaciju upoznata s jedinstvenim europskim brojem 112 i zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te načinu postupanja u slučaju katastrofa i velikih nesreća.