Edukacija djece povodom Dana europskog broja 112 u Zagrebu

Povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb danas, 10. veljače 2023. održali su dvije edukacije učenicima trećih razreda osnovnih škola na temu Postupci i ponašanje u velikim nesrećama i katastrofama (požari, poplave, potresi, upoznavanje s minsko eksplozivnim sredstvima itd.).
 
Edukacije su održane na dvije lokacije. Na lokaciji Nehajska 5 održana je edukacija učenika Osnovne škole Josipa Račića – u kojoj su sudjelovali i djelatnici iz VII. Policijske postaje, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te dvoje pripadnika HGSS-a Stanice Zagreb s dva potražna psa. Gosti su sudjelovali na edukaciji predstavljanjem svoje službene opreme i načina djelovanja u stvarnoj situaciji, a najveće oduševljenje kod učenika su izazvali potražni psi koji su pokazali kako pronalaze izgubljene osobe.  Nakon završetka edukacije učenici su posjetili Županijski centar 112 Zagreb te su imali priliku vidjeti kako uživo izgleda rad operatera i nazvati broj 112.

Dok je na lokaciji „Dom Crvenog križa Sljeme“ održana edukacija učenika Osnovne škole Matka Laginje, Osnovne škole Antuna Mihanovića i Osnovne škole Otok. Edukaciji su prisustvovali i djelatnici Županijskog centra 112 Zagreb koji su detaljno opisali kako izgleda njihov svakodnevni rad te odgovarali na mnogobrojna pitanja učenika o količini i vrstama poziva koje su zaprimili.
Na navedenim edukacijama sudjelovalo je 140 učenika.