Završne aktivnosti Službe civilne zaštite Koprivnica povodom Dana europskog broja 112

Županijski centar 112 Koprivnica je, 15. veljače 2024., ugostio članove udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji "Mali princ Đurđevac" u sklopu obilježavanja Dana europskog broja 112

Foto: MUP

Članove udruge dočekali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, koji su tom prilikom istaknuli važnost sustava civilne zaštite za zajednicu te naglasili dobru suradnju sa žurnim službama i operativnim snagama sustava civilne zaštite.
 
Gostima je prikazan rad sustava civilne zaštite te glavne karakteristike Županijskog centra 112, kao središnjeg mjesta za dobivanje potrebnih informacija u hitnim situacijama.
 
Podsjetimo, pozivom na broj 112 koji je u Hrvatskoj u operativnoj funkciji od 2005. godine,  operaterima se prijavljuju hitne situacije, nesreće ili prijetnje za ljudske živote, imovinu i okoliš, a koristi se kroz mrežu županijskih operativno-komunikacijskih centara. Također, hrvatski građani koji putuju ili borave u bilo kojoj članici Europske unije također mogu zatražiti pomoć na ovaj broj.