U Županijskoj upravi održan sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama Županijske uprave je u četvrtak 5. prosinca zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik  Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, održao sastanak s novoimenovanim pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem. Zamjenik Ljubić čestitao je pročelniku Matošiću  na izboru te predstavio aktivnosti  i planove  županijskog Stožera istaknuvši zadovoljstvo radom i uspostavljenom sinergijom između djelatnika svih žurnih službi koje su temeljne sastavnice Stožera.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, voditelj Županijskog centra 112 Roman Sabol, samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Zdravko Vrbanić i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Sve naše žurne službe djeluju iznimno efikasno i spremne su odgovoriti na zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Nastojimo kontinuirano raditi na unaprjeđenju i edukacijama kako bi bili spremni na sve vrste ugroza koje se mogu dogoditi. Dobro smo opremljeni i za to izdvajamo značajna sredstva, a najvažnije je što naše službe raspolažu kvalitetnim ljudima koji su u svojem radu okrenuti jedni prema drugima te izvrsno surađuju na terenu“, uvodno je pojasnio zamjenik Ljubić.

Zamjenik Ljubić izvijestio je pročelnika Matošića kako su članovi Županijske skupštine na nedavnoj sjednici podržali važne strateške dokumente među kojima i smjernice  za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije te odluku o osnivanju  specijalističke postrojbe civilne zaštite koja će biti obučena za traganje i spašavanje u poplavama na području naše županije.

Pročelnik Matošić  je čestitao na svim aktivnostima koje je županijski Stožer proveo tijekom godine naglasivši kako veseli činjenica da sve žurne službe dobro surađuju sa Županijom.
Povjerenje među ljudima je najvažnije i na vašem primjeru se vidi kako to u praksi mora funkcionirati. S obzirom na reorganizaciju sustava i novo ustrojstvo važno je organizacijskim kompetencijama, opremom i ljudstvom pokazati da  smo sustav još više unaprijedili  te odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, a tu očekujemo i daljnju podršku županijskog Stožera“, rekao je  Matošić.