U Varaždinu održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina

Foto: MUP

Varaždinska županija u suradnji sa Područnim uredom civilne zaštite Varaždin i Gradom Varaždinom, dana 28. veljače održala je svečanu sjednicu Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina. Na svečanoj sjednici izvršena je analiza dostignutog stupnja razvoja sustava civilne zaštite te su nagrađeni zaslužni pojedinci i organizacije koji su se istakli svojim radom u zaštiti i spašavanju.
Nakon sjednice održana je prezentacija sposobnosti operativnih snaga zaštite i spašavanja. Prezentacija sposobnosti održana je na Kapucinskom trgu u velikom šatoru Varaždinske županije u kojem su se predstavili operativni timovi sa pripadajućom opremom i tehnikom. Svečanost je završena vježbom spašavanja s visine koju su izveli pripadnici HGSS – Stanice Varaždin. Aktivnosti operativnih snaga popratila su sva djeca dječjih vrtića s područja Grada Varaždina, dio djece iz osnovnih i srednjih škola, te zainteresirana javnost.
 Sposobnosti i kapacitete prezentirali su Policijska uprava varaždinska, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske  županije,  Javna vatrogasna postrojba  Grada Varaždina,  Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Društvo crvenog križa Grada Varaždina, Klub podvodnih aktivnosti „Drava“ Varaždin, Rafting klub Matis, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Varaždin, radioamateri Varaždinske županije, Županijska vatrogasna zajednica, Vatrogasna zajednica Grada Varaždina i Županijski centar 112 Varaždin.    
Varaždinska županija u suradnji sa Područnim uredom za civilnu zaštitu Varaždin  i Gradom Varaždinom dana 28. veljače 2020. godine s početkom u 09,00 sati održala je zajedničku radnu sjednicu užeg sastava Stožera civilne zaštite na temu koronavirus.
            Na sjednici su utvrđeni prijedlozi:
-          objekata za karantenu,
-          za javna okupljanja na području grada Varaždina