U Varaždinu održana radionica projekta "SEE ME - Sigurni i jednaki u hitnim situacijama"

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite je u utorak, 23. svibnja 2023., u Varaždinu održana jednodnevna radionica projekta SEE ME - Sigurni i jednaki u hitnim situacijama na temu izjednačavanja prava i mogućnosti osoba s invaliditetom u hitnim situacijama

Foto: MUP

Radionica je održana na razini jedinica regionalne i lokalne samouprave s predstavnicima Varaždinske županije, Međimurske županije, Krapinsko-zagorske županije i Koprivničko-križevačke županije te za djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Vražadin. Također, prisustvovali su i predstavnici gradova Ivanca, Ludbrega, Varaždinskih Toplica, Novog Marofa, Zaboka, Krapine, Križevaca, Koprivnice, Murskog Središća, Preloga i Čakovca.

Cilj radionice bila je izrada protokola koji omogućava uključivanje osoba s invaliditetom u aktivnosti prevencije i planiranja u sustav civilne zaštite na lokalnoj i regionalnoj razini, kao pomoć pri izradi planskih dokumenata.

Projekt SEE ME odobren je u sklopu natječaja za projekte prevencije i pripravnosti Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, a cilj mu je izjednačavanje mogućnosti osoba s  invaliditetom u hitnim situacijama. Projekt je vrijedan 367. 815, 39 eura (uz sufinanciranje Europske komisije iznosi 85%), a provodi ga Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH, uz partnere: Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.