U Varaždinu održana posljednja edukacija osnovnoškolaca u školskoj godini 22./23.

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Varaždin je danas, 7. lipnja 2023. godine, u prostorijama II. Osnovne škole Varaždin održana posljednja u nizu edukacija iz područja zaštite i spašavanja u ovoj školskoj godini

Foto: MUP

Kroz interaktivnu prezentaciju, učenici drugih razreda su se upoznali s prirodnim i drugim nesrećama, a naglasak je stavljen na požare, poplave i potrese te načine postupanja u slučaju nesreća i nakon njih.

Ovim predavanjem učenicima su prezentirane mogućnosti, ali i obveze kako bi se što lakše snašli u slučajevima velikih nesreća i katastrofa, te s onim što mogu učiniti sami kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, požara, poplava i drugih nesreća te kako i na koji način pomoći sebi i drugima.

Na kraju predavanja uspostavljen je poziv prema Županijskom centru 112, kako bi se upoznala s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112.
 
Cilj ovakvih i sličnih edukacija djece je da se od najranije dobi upoznaju sa sustavom civilne zaštite te da ih se potakne da promišljaju na tu temu, kako bi se smanjio rizik od velikih nesreća i katastrofa u budućnosti.