U Varaždinu održan Sajam sigurnosti i prevencije 2019.

Foto: MUP

Ovogodišnji Sajam sigurnosti i prevencije održan je  u sklopu 24. Međunarodnog sajma „Prirode, lova, ribolova i turizma“. Drugi po redu sajam organiziran je u partnerstvu s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Zakladom za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije.

U aktivnosti sajma bile su uključene sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave varaždinske, a prvi puta i Područni ured civilne zaštite Varaždin kao sastavnica Ravnateljstva civilne zaštite. Kroz interaktivne radionice, prezentacije i štandove na sajmu su sudjelovali Služba prevencije Ravnateljstva policije, Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Policijska škola „Josip Jović“, Policijska uprava zagrebačka, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a i Protueksplozijska služba, zatim predstavnici policijskih udruga, poslovni subjekti, vatrogasci, Hrvatska vojska, državne institucije i udruge građana od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Ravnateljstvo civilne zaštite zainteresiranoj javnosti prezentiralo je aktivnosti Hrvatskog centra za razminiranje, odnosno opasnostima koje prijete od mina i mjerama sigurnosti. Posjetitelji štanda najviše interesa pokazali su za upoznavanje s interaktivnom kartom minskih sumnjivih područja u Hrvatskoj te su educirani načinom korištenja iste. Predstavnicima, prvenstveno lovačkih udruga uručeni su prigodni promidžbeni materijali s uputama o mjerama sigurnosti te načinu korištenja web aplikacije MISportal.