U Varaždinu održan radni sastanak na temu pripreme turističke i protupožarne sezone

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Sastanak VŽ 2.jpg
Foto: MUP

U cilju koordiniranja aktivnosti u predstojećoj turističkoj i protupožarnoj sezoni, u prostorijama  Područnog ureda civilne zaštite Varaždin,  29. lipnja 2022., održan je radni sastanak s predstavnicima žurnih službi, operativnih snaga te drugim pravnim osobama kojima je turizam jedna od djelatnosti. Na sastanku se razgovaralo o tijeku pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku i protupožarnu sezonu 2022., a s ciljem što bolje i uspješnije koordinacije žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite.
 
Tom prilikom, posebno su istaknuta dva turistička događanja na području Varaždinske županije, Špancirfest  u Varaždinu te Dani ludbreške Svete Nedjelje koji okupljaju veći broj ljudi i samim time zahtijevaju poduzimanje određenih mjera u pripremi i tijeku navedenih manifestacija. Također, upućen je prijedlog predstavniku Turističke zajednice Varaždinske županije da u kontaktu s organizatorima navedenih manifestacija predloži sastanak sa žurnim službama, a sve u cilju sigurnosti i zaštite građana, sudionika navedenih manifestacija.
 
Uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, sastanku su nazočili predstavnici Varaždinske županije, Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Varaždinske županije, Društva Crvenog križa Varaždinske županije, HGSS stanice Varaždin, Državnog inspektorata RH - Područne jedinice Varaždin, Turističke zajednice Varaždinske županije te Inspekcije cestovnog prometa.