U Varaždinu i Varaždinskoj županiji obilježen Dan civilne zaštite

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin su brojnim aktivnostima, 29. veljače 2024., na Kapucinskom trgu u Varaždinu obilježili Dan civilne zaštite Republike Hrvatske

Foto: MUP
 

U Varaždinu je danas započelo obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske zajedničkom svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina, gdje su najzaslužnijim pojedincima i institucijama dodijeljene zahvalnice za njihov doprinos i postignute izvanredne rezultate u radu sustava civilne zaštite. Čestitke svim laureatima uputila je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Čestitkama se pridružio Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić, koji se zahvalio pripadnicima sustava civilne zaštite na dosadašnjem radu, profesionalnosti  i trudu te svima u sustavu čestitao njihov dan.

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu je održana prezentacija rada i opreme operativnih snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi. U svrhu prezentiranja svog rada i opreme, i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek su izložili specijalistička vozila i specijalističku opremu koju koriste za traganje i spašavanje.

Također, u sklopu aktivnosti su djeci i građanima predstavljeni edukacijski modeli poplava, potresa i klizišta, koji su posebno izrađeni radi edukacije i podizanja svijesti građana odnosno djece.

Kako bi se dodatno istaknula važnost sustava civilne zaštite i obilježio Dan civilne zaštite, zgrada vodotornja u ulici Stanka Vraza bit će 1. ožujka osvijetljena bojama civilne zaštite.