U Koprivnici oslikan mural s brojevima žurnih službi sustava civilne zaštite

U Koprivnici je tijekom vikenda, 24. i 25. veljače oslikan mural s brojevima žurnih službi povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Foto: MUP

Zidnu plohu za oslikavanje murala ustupio je HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica, a organizatori ove aktivnosti su Služba civilne zaštite Koprivnica, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Policijska uprava koprivničko-križevačka. Likovni prikaz osmislili su i oslikali članovi kolektiva Graffiti ranč Legrad - Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer.
 
Ovim likovnim izričajem građanima se na vidljiv, vizualno upečatljiv i pristupačan način skreće pozornost na sve važne brojeve koje koriste žurne službe.
 
Finalni produkt kreativnog rada grafitera razgledali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić sa suradnicima, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić te direktor HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica Goran Pakasin te čestitali umjetnicima na likovnom rješenju. Također su naglasili važnost podizanja svijesti građana o sustavu civilne zaštite i aktivnostima koje se kontinuirano provode kako bi građani bili što sigurniji u svakodnevnom životu.