U Đurmancu održana pokazna vatrogasna vježba „Đurmanec 2021“

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurmanec, 28.kolovoza održana je pokazna vatrogasna vježba „Đurmanec 2021“.

Foto: MUP

Prema scenariju vježbe dogodila se prometna nesreća na skretanju s ceste Đurmanec – Donji Macelj za Lukovčak (Moji Dani). Prilikom sudara vozila došlo je do zapaljenja jednog vozila s kojeg se vatra proširila na obližnju šumu, dok je u drugom vozilu ostala prikliještena ozlijeđena osoba. Zbog ostavljenog vozila na cesti onemogućen je pristup vatrogasnim vozilima te je isto potrebno pomaknuti sa strane kako bi se osigurao prolaz ostalim vatrogasnim vozilima do požara. Slučajni prolaznik vidjevši nesreću nazvao je Županijski centar 112 Krapina i dojavio osnovne informacije o nesreći te su na mjesto nesreće od strane ŽC 112 Krapina upućene operativne snage vatrogastva, hitna medicinska pomoć i policija.

Pored organizatora vježbe DVD-a Đurmanec na vježbi su sudjelovali JVP Krapina, DVD Krapina, DVD Gornje Jesenje, Tim HMP, policija i Služba civilne zaštite Krapina – ŽC 112 Krapina.

Vježba je provedena s ciljem provjere rada i uvježbanosti te koordinacija ljudstvom u izvanrednim situacijama u svrhu provjere funkcionalnosti opreme.

Vježbi su prisustvovali načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber te predstavnica Službe civilne zaštite Krapina i članica Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec Anita Perper.

Vježba je pokazala spremnost žurnih službi na sve uvjete i tipove kriznih intervencija te je uspješno završena.