Sudionici projekta „PARTICIPRO“ posjetili Županijski centar 112 Varaždin

U okviru projekta PARTICIPRO – Sudjelovanje u planiranju u civilnoj zaštiti, danas , 25. listopada 2022. sudionici projekta posjetili su Područni ured civilne zaštite Varaždin

Foto: MUP

Cilj projekta je educirati mlade volontere o sustavu civilne zaštite, a korisnici projekta će tijekom njegovog trajanja imati priliku upoznati se s načinom funkcioniranja sustava civilne zaštite Republike Hrvatske i Republike Italije te funkcioniranjem međunarodne suradnje i Mehanizma EU za civilnu zaštitu.
 
Nazočne je uvodno pozdravio pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić, a voditelj Županijskog centra 112 Zdravko Lazar mlade volontere upoznao je s ustrojem Ravnateljstva civilne zaštite, funkcioniranjem sustava civilne zaštite u RH, operativnim snagama sustava civilne zaštite te načinom aktiviranja Mehanizma EU za civilnu zaštitu.
 
Posjetitelji su obišli prostore Županijskog centra 112 Varaždin te se upoznali s njegovom ulogom u brzom reagiranju kod elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških nesreća i nesreća u prometu.   
  
Projekt “PARTICIPRO – Participation in Civil Protection Planning”, u vrijednosti od 60.000,00 €, dio je ERASMUS+ programa kojeg provode Ustanova za edukaciju lokalne samouprave iz područja civilne zaštite i konzultacije za fondove EU, Quesite Srl, iz Pinerola u Italiji, kao vodeći partner, te Varaždinska županija.