Služba civilne zaštite Krapina sudjelovala u pokaznoj vatrogasnoj vježbi „Đurmanec 2023“

U organizaciji općine Đurmanec danas, 21. rujna održana je pokazna vatrogasna vježba „Đurmanec 2023“ s ciljem praktične provjere plana evakuacije i spašavanja te osposobljenosti i znanja djelatnika Dječjeg vrtića Đurmanec, kao i provjere brzine intervencije, koordinacije, osposobljenosti i organiziranosti vatrogasnih postrojbi i ostalih žurnih službi s područja djelovanja

Foto: MUP

Prema scenariju vježbe, u prostoru za sastanke dječjeg vrtića izbio je požar zbog kvara na električnim instalacijama, a vatra i dim počeli su se širiti hodnicima i prostorijama vrtića. Zaposlenici su odmah o požaru obavijestili ravnateljicu te su zajedno pristupili evakuaciji djece i zaposlenika iz požarom zahvaćenog dijela vrtića na sigurno zborno mjesto izvan dječjeg vrtića. Tijekom provođenja evakuacije istovremeno se pristupa uzbunjivanju vatrogasnih i drugih službi. Nakon provedene evakuacije, utvrđeno je kako je jedno dijete ostalo zarobljeno unutar zgrade te se koordiniranim djelovanjem vatrogasnih i drugih žurnih službi dijete izvodi na sigurno.
 
Vježba je provedena sa svrhom provjere djelovanja sustava u slučaju nastanka požara ili pojave nekog drugog izvanrednog događaja, provjere i upotrebe vatrogasne opreme i tehnike, kao i uvježbavanja snaga i stjecanja rutine pri gašenju požara te spašavanju života i imovine.
 
Uz djelatnike  Službe civilne zaštite Krapina u vježbi su sudjelovali zaposlenici i korisnici Dječjeg vrtića Đurmanec, DVD Đurmanec, JVP Krapina, Hitna medicinska služba Krapinsko-zagorske županije, Stožer civilne zaštite Đurmanec, VOC Zabok – 193, Policijska postaja Krapina te HEP Krapina.
 
Po završetku vježbe provedena je analiza te je vježba ocijenjena uspješnom.