Radne aktivnosti Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

U tjednu od 20. do 24. ožujka 2023. u Područnom uredu civilne zaštite Varaždin bilo je vrlo radno

Foto: MUP

Predstavnici organizacije «Médecins du Monde ASBL/Dokters van de Wereld VZW » (MDM-BELGIQUE) u utorak, 21. ožujka su po treći put posjetili Područni ured civilne zaštite Varaždin. U okviru aktivnosti koje provodi tim stručnjaka „MED-info centra“, socijalna radnica uz pomoć prevoditeljice na ukrajinski jezik, održala je interaktivno predavanje i prezentaciju za raseljene osobe iz Ukrajine, smještene u Hotelu Turist u Varaždinu. Prezentirana su im prava i usluge iz sustava socijalne skrbi, (jednokratna novčana pomoć, osobna invalidnina, psihosocijalna pomoć, rodiljne i roditeljske potpore za zaposlene roditelje te naknade plaće za vrijeme privremene nesposobnosti za rad).

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin podijelili su pakete humanitarne pomoći koje je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin zaprimilo od Hrvatskog Crvenog križa u sklopu provedbe projekta Emergency Appeal MDR66001 „Country Plan – Ukraine and impacted countries“ za raseljene osobe i obitelji iz Ukrajine smještene u Hrvatskoj.

Također, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin ugostili su danas, 24. ožujka predstavnike UNHCR-a te zajedno s njima posjetili kolektivni smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine u Hotelu Turist.

Posjet je protekao u vrlo srdačnom tonu te je ocijenjeno da su u smislu zaštite i sigurnosti ljudi koji su ovdje na smještaju uspostavljeni visoki standardi.