Provedena vježba evakuacije i spašavanja u Lječilišnom hotelu Termal

U suradnji Daruvarskih toplica, Službe civilne zaštite Bjelovar, Javne vatrogasne postrojbe Daruvar i HGSS Stanice Bjelovar Ispostave Daruvar, održana je 8. svibnja vježba evakuacije i spašavanja u Lječilišnom hotelu Termal

Foto: MUP
 
U skladu s predviđenim scenarijem, koji je simulirao potres, osobe su uspješno evakuirane na zborno mjesto nakon aktiviranja znaka za uzbunu i uputa putem razglasa.

Vježbi je prisustvovalo 40-ak članova osoblja i pacijenata te pripadnici JVP Daruvar, HGSS-a, Gradskog društva Crvenog križa Daruvar i djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar, dok je Stožer civilne zaštite grada Daruvara sudjelovao u ulozi promatrača vježbe.
 
Cilj vježbe je bila provjera osposobljenosti i postupanja zaposlenika i odgovornih osoba po planu evakuacije u slučaju izvanrednih situacija te promptnost djelovanja interventnih postrojbi i žurnih službi. 
 
Po završetku vježbe provedena je analiza postupanja operativnih snaga sustava civilne zaštite, zaposlenika i pacijenata koja je ocijenjena uspješnom, a svi  sudionici su pokazali potrebnu spremnost za reagiranje u potencijalno opasnim situacijama i profesionalno pristupili provedbi zadataka.