Provedena pokazna vježba sustava civilne zaštite „Veliki Bukovec 2023“

U Velikom Bukovcu jučer, 9. listopada 2023. provedena je zajednička pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite dviju susjednih općina, Veliki Bukovec i Mali Bukovec

Foto: MUP

Tema vježbe bilo je spašavanje unesrećenih osoba iz objekata pogođenih jakim potresom te posljedično nastale eksplozije i gašenje požara na javnim i privatnim stambenim objektima.
 
Vježba je provedena s ciljem praktične provjere planova evakuacije i spašavanja trgovačkog društva Massive Panels d.o.o., Osnovne škole Veliki Bukovec i Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Velikom Bukovcu te provjere spremnosti i organiziranosti operativnih snaga sustava civilne zaštite općina Veliki i Mali Bukovec, ali i  edukacije djece o djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.
 
U vježbi su sudjelovali djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, dobrovoljna vatrogasna društva s područja općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec, DVD-ovi s područja Grada Ludbrega, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, HGSS Stanica Varaždin, Policijska postaja Ludbreg te lokalni stožeri civilne zaštite i povjerenici.

Nakon vježbe provedena je analiza prilikom čega je utvrđeno kako su predviđeni putevi evakuacije dobri, planovi djelovanja civilne zaštite obje općine pokazali su se ispravnima, a operativne snage u ljudskim i tehničkim kapacitetima su dostatne za djelovanje te je vježba ocijenjena uspješnom.