​Provedena edukacija učenika Osnovne škole Orehovica i Područne škole Podbrest

Djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec održali su 8. svibnja 2023. edukaciju za učenike od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Orehovica, Područnoj školi Podbrest, a 9. svibnja 2023. u Osnovnoj školi Orehovica za učenike drugih razreda. Edukaciji je ukupno prisustvovalo 47 učenika

Foto: MUP

Kroz prezentaciju učenici su na edukativan i zanimljiv način upoznati kako postupiti u slučaju požara, poplave, potresa i drugih nesreća, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi te jedinstvenim europskim brojem za žurne pozive 112.
 
Tijekom edukacije učenicima je simuliran poziv prema broju 112 što ih je posebno zainteresiralo, jer su djelatnici Županijskog centra 112 locirali poziv i adresu pozivatelja. Na taj način im je skrenuta pozornost da ne zloupotrebljavaju broj 112.

Uz aktivno sudjelovanje djece, postavljanjem pitanja iz stvarnog života i uputama o načinu postupanja u slučaju nesreća, cilj edukacije je bio djecu upoznati sa sustavom civilne zaštite te važnosti Službe civilne zaštite u preveniranju te smanjenju rizika od nesreća i katastrofa.