Provedena edukacija građana Lepoglave

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin su u srijedu, 21. lipnja 2023., proveli edukaciju građana Lepoglave iz područja civilne zaštite s posebnim naglaskom na ulogu građana prilikom provođenja preventivnih mjera i aktivnosti

Foto: MUP

Prilikom edukacije okupljenima su se uvodno obratili gradonačelnik Marijan Škvarić te pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Ivica Matošić. S obje strane izražena je podrška edukacijama ovoga tipa te prilagodba edukacija mjestu održavanja s obzirom na njihove rizike. Tom je prilikom istaknuto kako se ustrojavanjem sustava civilne zaštite na lokalnoj, područnoj i državnoj razini povezuju resursi i sposobnosti u jedinstvenu cjelinu radi smanjenja rizika od katastrofa, pružanja brzog i optimalnog odgovora na prijetnje i opasnosti nastanka te ublažavanja posljedica velike nesreće i katastrofe.

Uz potresni rizik, govorilo se i o ostalim identificiranim rizicima na području Lepoglave te je kroz prezentaciju i raspravu istaknuta važnost osobne zaštite kao temeljnog oblika organiziranja građana za vlastitu zaštitu te pružanje uzajamne pomoći drugim osobama kojima je zaštita potrebna.

U program osposobljavanja, uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Varaždin bili su uključeni i Gradsko društva Crvenog križa Ivanec te Vatrogasna zajednice Varaždinske županije.

Građani koji su se odazvali edukaciji su pozdravili ovu vrstu edukacije iz područja civilne zaštite, po prvi puta usmjerene njima.