Provedena edukacija građana iz područja civilne zaštite u općini Sv. Martin na Muri

Djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec proveli su jučer, 12. prosinca 2023., edukaciju građana iz područja civilne zaštite u općini Sveti Martin na Muri, kojoj su se odazvala 33 građana

Foto: MUP

Tijekom edukacije građani su upoznati sa sustavom civilne zaštite, pravima i obvezama građana u sustavu civilne zaštite, zakonskom i podzakonskom regulativom, ustrojem civilne zaštite na razini općine te sudionicima uključenima u provođenje mjera civilne zaštite. Osim uputa kako se zaštititi od prirodnih nesreća, građani su također upoznati i s identificiranim rizicima općine te Sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama. Po završetku, građani su istaknuli korisnost edukacije te izrazili zadovoljstvo podizanjem vlastite svijesti o rizicima koji ih okružuju te izrazili zadovoljstvo ovakvim načinom upoznavanja sa sustavom civilne zaštite.
 
Edukacija je organizirana u suradnji s općinom Sveti Martin na Muri, koja je pozvala građane i osigurala adekvatne uvjete za provođenje edukacije, a po završetku edukacije prisutnima su podijeljeni i informativni letci.