Pripreme za nepovoljne vremenske uvjete u Međimurskoj županiji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/SCZ CK zimska sluzba2.jpg

U sklopu priprema za djelovanje svih službi za nadolazeće zimske vremenske uvjete u četvrtak, 10. studenog 2022., u prostorima Županijske uprave za ceste Međimurske županije održan je zajednički sastanak na temu nepovoljnih vremenskih uvjeta u zimskom razdoblju 2022./2023.

Foto: MUP

Sastanak je održan s predstavnicima Službe civilne zaštite Čakovec, Policijske uprave međimurske, Hrvatskih cesta Ispostave Varaždin i Županijske uprave za ceste Međimurske županije i njihovim koncesionara te gradova Čakovca, Murskog Središća i Preloga i njihovih komunalnih službi s ciljem što kvalitetnije pripreme sustava civilne zaštite.

Na sastanku su se razmatrali doneseni Planovi čišćenja prometnica u zimskom periodu od nadležnih zimskih službi, cestovnih upravitelja i njihovih koncesionara. U planovima su naznačeni stupnjevi pripravnosti, razine prednosti i služnosti te potrebna mehanizacija na pojedinim dionicama prometnica. 

Svi prisutni su izrazili operativnu te materijalno tehničku spremnost i suradnju s nadležnim institucijama sukladno potrebama na terenu.