Primopredaja respiratora Općoj bolnici Varaždin

U Opću bolnicu Varaždin 26. studenog 2020.godine pristigla su još dva respiratora iz Ravnateljstva civilne zaštite, a dostavljeni su preko Područnog ureda civilne zaštite Varaždin. Isti su dodijeljeni varaždinskoj bolnici putem Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Također su istog dana dostavljena i dva respiratora u Županijsku bolnicu Čakovec.

Trenutno stanje vezano uz korona virus u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji i dalje je alarmantno. Tako da je, primjerice, u varaždinskoj bolnici danas hospitalizirano ukupno 211 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 17 osoba smješteno u jedinicu intenzivnog liječenja te je 16 osoba na respiratoru.

Broj zaraženih u ovim županijama i dalje raste, tako da i raste broj pacijenata u bolnicama. Zbog pacijenata sa težim oblikom COVID-19 bolesti dodatno se je povećala potreba za respiratorima.

Ispred Opće bolnice Varaždin primopredaji su prisustvovali ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, prim. Renata Krobot, dr. med.sa suradnicima te Nedeljko Kučej, viši stručni savjetnik u Područnom uredu civilne zaštite u Varaždinu. U Županijskoj bolnici Čakovec primopredaji je nazočio zamjenik ravnatelja županijske bolnice Miroslav Horvat, dr. med. Na kraju, kolika je potreba za respiratorima najbolje svjedoči izjava ravnatelja Opće bolnice Varaždin prilikom primopredaje: „ Još jednom zahvaljujemo Ministarstvu zdravstva, kriznom stožeru Ministarstva i Civilnoj zaštiti na prepoznatoj potrebi i iskazanoj podršci“, kazao je Kudelić.