Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava održan sastanak u Službi civilne zaštite Koprivnica s predstavnicama udruge HERA

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/VJEŽBE/Varazdin/HERA u Službi civilne zaštite Koprivnica.JPG
Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

Tim povodom je u ponedjeljak, 9. prosinca u prostorijama Službe civilne zaštite Koprivnica održan sastanak  s predstavnicama udruge HERA, Majom Postrimovski i Marinom Švageli Jazić. HERA je organizacija osnovana s ciljem senzibiliziranja i educiranja javnosti o problematici nasilja u obitelji, borbe protiv nasilja u obitelji, humanitarnog rada, a sve u cilju zaštite i promicanja ljudskih prava osobito žena i djece.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Službe Civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, Roman Sabol i Dinko Sabolec.

Istaknuto je da djelujemo u istom cilju, a to je zaštita ljudi. Posebna pozornost pridaje se zaštiti osoba s invaliditetom, žena i djece. Pravo na sigurnost i zaštitu je jedno od temeljnih ljudskih prava. Kontinuirano radimo kako bi sustav unaprijedili i na edukacijama, da bi informacije o dostupnoj pomoći putem broja 112 bile svima poznate. Postignut je napredak u osnaživanju zakonodavnog okvira kojim se uređuje pitanje zaštite od nasilja u obitelji, ali je ukazano i na problem nedostatnog financiranja organizacija civilnoga društva koje su posvećene zaštiti žrtava takvoga nasilja.

Dogovorena je suradnja i u buduće te unapređenje iste na dobrobit svih koji zatrebaju pomoć.