Podjela opreme postrojbama civilne zaštite opće namjene u jedinicama lokalne samouprave Koprivničko-križevačke županije

Podjela opreme postrojbama civilne zaštite opće namjene u jedinicama lokalne samouprave Koprivničko-križevačke županije
Na prostoru koprivničkog Kampusa članovima civilnih postrojbi za opće namjene općina Virje, Hlebine, Legrad i Kloštar Podravski te specijalističke postrojbe civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije uručena je vrijedna oprema nabavljena od strane Ravnateljstva civilne zaštite.

Riječ je o 110 kompleta kombinezona, prsluka i kapa, a primopredaji je prisustvovao i zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, Ratimir Ljubić koji je zahvalio svim snagama civilne zaštite na doprinosu u složenim okolnostima epidemije koronavirusa, kao i Ravnateljstvu civilne zaštite na vrijednoj donaciji.

„Cilj nam je da naše općine koje imaju operativne snage civilne zaštite budu adekvatno opremljene i da civilna zaštita općenito ima svu potrebnu opremu. Uz to, pripadnici civilnih snaga moraju biti prepoznatljivi na terenu. Ova teška vremena pokazala su kako je civilna zaštita od iznimne važnosti, kako u općinama, tako i u županiji i na nacionalnoj razini, te ćemo i nadalje opremati njihove pripadnike kako bi imali sve što im je potrebno u radu.“, dodao je zamjenik Ljubić.

Prema zakonu, dana je mogućnost da jedinice lokalne i regionalne samouprave, uz svoje stalne operativne snage, osnivaju i postrojbe civilne zaštite kao dodatne snage. Procjenama rizika je definirano da su te snage potrebne te su općine Virje, Hlebine, Kloštar Podravski i Legrad, kao i Koprivničko-križevačka županija osnovale postrojbe. Općinske postrojbe su postrojbe opće namjene, a županijska postrojba je specijalistička postrojba za spašavanje na vodi.