Podjela opreme postrojbama civilne zaštite opće namjene u jedinicama lokalne samouprave

Kako bi se unaprijedio sustav civilne zaštite te olakšalo provedbe zadaća koje se postavljaju pred civilnu zaštitu, a naročito u provedbi epidemioloških mjere s ciljem suzbijanja epidemije SARS-CoV-2 virusa, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova izvršilo je nabavku osobne opreme za postrojbe civilne zaštite jedinica lokalne samouprave koje razvijaju postrojbe civilne zaštite.

U suradnji s Područnim uredom civilne zaštite Varaždin, Služba civilne zaštite Krapina preuzela je i predala na upotrebu dobivenu osobnu opremu. Osobna oprema predana je Općinama Veliko Trgovišće, Tuhelj, Sveti Križ Začretje i Đurmanec, pošto navedene općine sukladno Procjenama rizika od katastrofa i velikih nesreća i nadalje razvijaju postrojbe civilne zaštite Opće namjene. U ime Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova opremu su predstavnicima općina i njihovih Stožera civilne zaštite predali predstavnici Službe civilne zaštite Krapina.

Za područje Varaždinske županije iskazana je potreba za 106 kompleta koji su podijeljeni za postrojbu civilne zaštite Varaždinske županije, grada Varaždina, Ludbrega i Varaždinskih Toplica te općine Trnovec Bartolovečki. Navedenu opremu koristiti će pripadnici civilne zaštite u svakodnevnom provođenju nadzora poštivanja epidemioloških mjera kako bi se zaštitilo što više građana i smanjio broj zaraženih osoba.

Podjelu kombinezona i ostale opreme namijenjene postrojbama civilne zaštite na području Bjelovarsko-bilogorske županije, te je podijeljena oprema predstavnicima Stožera civilne zaštite grada Čazme, grada Bjelovara i općini Dežanovac. Primopredaja je izvršena uz nazočnost načelnika Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije i ujedno dožupana Nevena Alića. Podjela opreme je izvršena sukladno procjeni o angažiranim snagama na terenu i važećim odlukama o postojanju postrojbi civilne zaštite, dok su preostala 53 kompleta smješteni u prostor skladišta Službe civilne zaštite Bjelovar. Primarna namjena je prvenstveno za operativne potrebe Civilne zaštite te eventualnu podjelu ostalim stožerima koji nemaju ustrojene postrojbe no imaju angažirane povjerenike te u slučaju zahtjeva, potreba na terenu ili donošenja odluke o ponovnom aktiviranju postrojbi.