Održane edukacije građana iz područja civilne zaštite u općinama Međimurske županije

Djelatnici Službe civilne zaštite Čakovec, tijekom studenoga 2023. godine proveli su edukacije iz područja civilne zaštite u općinama Štrigova, Domašinec, Nedelišće i Podturen, kojima se odazvalo 79 građana

Foto: MUP

Tijekom edukacije građani su upoznati sa sustavom civilne zaštite, povijesnim izvorima, pravima i obvezama građana u sustavu civilne zaštite, zakonskom i podzakonskom regulativom, ustrojem civilne zaštite na razini općina te sudionicima uključenima u provođenje mjera civilne zaštite. Osim uputa kako se zaštititi od prirodnih nesreća, građani su također upoznati i s identificiranim rizicima općine te Sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama. 

Uz ispunjavanje cilja - stjecanja stručnih znanja i vještina, građani su istaknuli korisnost edukacije te izrazili zadovoljstvo podizanjem vlastite svijesti o rizicima koji ih okružuju te njihovim zadaćama koje proizlaze iz planskih dokumenata općina.

Edukacije su organizirane u suradnji s općinama, koje su provele pozivanje građana i osigurale adekvatne uvjete za provođenje edukacije. Po završetku, građani su pozdravili ovaj oblik upoznavanja sa sustavom civilne zaštite, a prisutnima su podijeljeni i informativni letci.