Održana vježba operativnih snaga civilne zaštite u Garešnici

Služba civilne zaštite Bjelovar je sudjelovala 10. svibnja 2024. u Garešnici na vježbi operativnih snaga civilne zaštite na temu požara

Foto: MUP
 
U sklopu vježbe, korištenjem uređaja za zadimljavanje, simulirani su stvarni uvjeti nastanka požara u učionici srednje škole "August Šenoa" Garešnica te prostorijama Osnovne škole Garešnica. Nakon aktiviranja znaka za uzbunu sirenom i školskim zvonom od strane nastavnog osoblja, provedena je evakuacija ukupno 647 učenika sa 70 djelatnika. Također, simulirano je i isključivanje glavnih plinskih ventila i električnog napajanja kako bi se procijenila reakcija i djelovanje u takvim situacijama. Nakon upućivanja poziva prema Županijskom centru 112 angažirana je Javna vatrogasna postrojba Garešnica koja je provela demonstraciju unutarnje navale i iznošenje ozlijeđenog djelatnika osnovne škole i spašavanje trojice učenika korištenjem vatrogasnih ljestvi. 
 
U vježbi su sudjelovali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Garešnica, Policijske postaje Garešnica, Službe civilne zaštite Bjelovar te članovi Stožera civilne zaštite Garešnica.
 
Ova vježba istaknula je važnost suradnje i koordinacije među različitim službama kako bi se osigurala brza i učinkovita reakcija u hitnim situacijama.