Održana vježba evakuacije i spašavanja u tvrtki Dukat i edukacija zaposlenika

U suradnji tvrtke Dukat d.d. Tvornica Bjelovar, Službe civilne zaštite Bjelovar i Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar, održana je danas vježba evakuacije i spašavanja

Foto: MUP
 
Vježba je simulirala izvanredni događaj, konkretno zapaljenje solarnih panela u sklopu foto naponske elektrane, s ciljem provjere postupanja radnika i odgovornih osoba za evakuaciju te djelovanja žurnih službi u slučaju ugroze od požara i drugih izvanrednih opasnosti.
 
Evakuacija se provodila uz korištenje zaštitnih odijela i opreme, a poduzete su sve potrebne aktivnosti i mjere, uključujući isključivanje solarnih panela radi sprječavanja daljnjeg širenja požara te gašenje požara krovišta i spašavanje zatočenih osoba, a nadležne žurne službe su aktivirane putem Županijskog centra 112.
 
U vježbi je sudjelovalo 160 zaposlenika tvornice, pripadnici JVP Bjelovar i DVD-a Sirela te djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar sa Županijskim centrom 112,  Policijske postaje Bjelovar i Grada Bjelovara.
 
Nakon vježbe, voditelj Županijskog centra 112 i voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar održali su predavanje za 160 zaposlenika tvornice o sustavu civilne zaštite i postupanju u izvanrednim situacijama. Vježba je ocijenjena uspješnom, a svi sudionici pokazali su potrebnu spremnost za reagiranje u potencijalno opasnim situacijama i profesionalno odradili zadatke.