Održana sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak 12. prosinca održana je 4. sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na dnevnom redu sjednice našlo se šest točaka, a uvodno se prisutnim članovima obratio načelnik Ljubić koji je ukratko rezimirao aktivnosti tijekom godine istaknuvši zadovoljstvo suradnjom svih službi sastavnica Stožera.
„Drago nam je što tijekom godine nismo imali krizne situacije i hitne intervencije već smo se bavili preventivnim djelovanjem te organizacijom i unaprjeđenjem rada Stožera. Hvala vam na konstruktivnoj suradnji i što aktivno sudjelujete u radu Stožera. Iduće godine planiramo brojne aktivnosti, između ostalog i vježbu koja će imati međunarodni karakter uz koordinaciju i suradnju lokalne vlasti i potporu Koprivničko-križevačke županije“, kazao je Ljubić.

U drugoj točki dnevnog reda raspravilo se o usvojenim planskim dokumentima civilne zaštite na nedavno održanoj sjednici Županijske skupštine, a o njima je članove izvijestila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ujedno i zamjenica načelnika Stožera. Kako je istaknula pročelnica Ivančić, članovi Skupštine usvojili su cijeli set važnih dokumenata koji su bili zakonska obaveza te su od interesa za cjelokupan sustav civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije.

O ustrojstvu Službe civilne zaštite Koprivnica te planskim dokumentima vezanim za Civilnu zaštitu i aktivnosti u 2020.godini prisutne je izvijestio voditelj Miroslav Blažotić naglasivši kako će Služba i u idućoj godini biti usmjerena na preventivno djelovanje i edukaciju javnosti o potencijalnim opasnostima i ugrozama. Na dnevnom redu su se našla i informacija o novom sustavu komunikacije u Centru 112 o čemu je izvijestio Roman Sabol,  a na kraju sjednice izvještaj o protupožarnoj sezoni podnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

Sjednici županijskog Stožera civilne zaštite prisustvovali su članovi Stožera: ravnatelji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Policijske uprave Koprivničko-križevačke, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Koprivnica te pročelnici županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu te Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti.