Održana edukativna radionica o opasnostima MES-a i NUS-a

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, u srijedu 8. svibnja 2024. godine u Zelendvoru, održana je edukativna radionica o opasnostima minsko-eksplozivnih sredstava (MES-a) i neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS-a)

Foto: MUP

Radionica je održana za udruge članice Lovačkog saveza Varaždinske županije, s obzirom na to da se njihovi članovi pri svojim aktivnostima mogu zateći na još uvijek minski sumnjivim područjima Republike Hrvatske.

Osnovni cilj ove edukativne radionice je stjecanje osnovnih znanja o opasnostima od MES-a i NUS-a, upućivanje na pravilno, sigurno i odgovorno ponašanje u slučaju pronalaska takvih sredstava, a sve u svrhu podizanja razine sigurnosti i smanjivanja broja stradalih osoba.

Predstavnici lovačkih udruga bili su izuzetno zadovoljni prezentiranim te izrazili želju za nastavkom ovakvih edukacija.

Osim predstavnika Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, sudjelovali su i predavanje održali samostalna nadzornica za specijalistička osposobljavanja operativnih snaga civilne zaštite Nastavnog nacionalnog centra civilne zaštite Marta Kovačić i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Ravnateljstva policije Nino Trakoštanec.