Održana edukacija učenika Područne škole Dunjkovec

U povodu Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, djelatnice Službe civilne zaštite Čakovec održale su danas, 12. listopada edukaciju iz područja civilne zaštite za učenike Područne škole Dunjkovec

Foto. MUP

Tom prigodom, učenici drugih i trećih razreda upoznati su s načinom sigurnog postupanja u velikim nesrećama i katastrofama, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi u sustavu civilne zaštite te jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112. Posebna važnost usmjerena je na rizike koji se odnose na požar, poplavu, potres i druge prirodne nepogode.
 
Tijekom edukacije, učenicima je predstavljena i edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om, a putem koje djeca na zanimljiv način uče što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Uz sve korisne informacije, djeci je podijeljen i prigodni promotivno-edukativni materijal.
 
Uz djelatnice Službe civilne zaštite Čakovec u edukaciji je sudjelovao i vatrogasac Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dunjkovec koji je predstavio svoju zaštitnu odoru, opremu i tehniku koju koriste vatrogasci te je djeci na zanimljiv način prezentirao važnu ulogu vatrogasaca u sustavu civilne zaštite.

Aktivnim sudjelovanjem djece postavljanjem pitanja iz stvarnog života, prikazom načina postupanja te primjerima iz prezentacije, ostvaren je cilj edukacije, podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite.