Održana edukacija učenika Osnovne škole Ivanovec

Djelatnica Službe civilne zaštite Čakovec održala je danas, 20. listopada 2023. godine edukaciju za 113 učenika prvih do četvrtih razreda Osnovne škole Ivanovec iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

Tom prilikom učenici su upoznati  s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja 112,  ulogom žurnih službi u sustavu civilne zaštite kao i načinom postupanja u slučaju požara, poplava, potresa i drugih prirodnih nepogoda.

Uz djelatnicu Službe civilne zaštite Čakovec u edukaciji je sudjelovao vatrogasac Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovec te policijska službenica Policijske uprave međimurske, koji su djeci predstavili rad svojih službi, odoru, opremu i tehniku koju koriste u svom radu te je djeci na zanimljiv način prezentirana važna uloga vatrogasaca i policije u sustavu civilne zaštite.
 
Tijekom edukacije, učenicima je predstavljena edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“, a putem koje djeca na zanimljiv način uče što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Uz sve korisne informacije, djeci je podijeljen i prigodni promotivno-edukativni materijal.

Uz aktivno sudjelovanje djece postavljanjem pitanja iz stvarnog života, prikazom načina postupanja te primjerima iz prezentacije, ostvaren je cilj edukacije, podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite te nesrećama i prijetnjama kojima smo izloženi.