​Održana edukacija građana iz područja civilne zaštite u Općini Krapinske Toplice

Služba civilne zaštite Krapina je, u suradnji s Općinom Krapinske Toplice, u srijedu, 28. lipnja 2023. održala edukaciju građana 6. Mjesnog odbora Krapinske Toplice iz područja civilne zaštite

Foto: MUP

Građani su se na edukaciji upoznali sa sustavom civilne zaštite te svojom ulogom u zaštiti i spašavanju. Tom prilikom, istaknute su vrste velikih nesreća i katastrofa ovisno o uzrocima nastanka i s posebnim osvrtom na prirodne i tehničko-tehnološke nesreće te postupke i djelovanje prije, za vrijeme i nakon velikih nesreća i katastrofa.

Također, građani su upoznati s identificiranim rizicima koji prijete Krapinsko – zagorskoj županiji i Općini Krapinske Toplice sukladno Procjenama rizika od velikih nesreća za njihovo područje.

Na edukaciji su, uz djelatnike Službe civilne zaštite Krapina, bili uključeni načelnik Stožera civilne zaštite Općine Krapinske Toplice, predsjednik vatrogasne zajednice Krapinske Toplice te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Građane su upoznali sa svojom ulogom i zadaćom u sustavu civilne zaštite te se posebno osvrnuli na provedbene aktivnosti na području Općine Krapinske Toplice. Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Krapinske Toplice je naglasio važnost održavanja ovih edukacija građana kako bi se postigla maksimalna razina pripravnosti s ciljem pružanja efikasne potpore ugroženom stanovništvu.

Na edukaciji je, uz zainteresirane građane, prisustvovala i vatrogasna mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice.

Po završetku edukacije, otvorena je rasprava u kojoj su građani istaknuli korisnost edukacije i pozdravili ovaj oblik upoznavanja sa sustavom civilne zaštite.