Održana edukacija građana iz područja civilne zaštite u Općini Koprivnički Bregi

Služba civilne zaštite Koprivnica je, u četvrtak, 29. lipnja 2023. u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima, provela edukaciju građana iz područja civilne zaštite
 

Foto: MUP

Okupljenim građanima prikazani su identificirani rizici na području Općine te su pritom upućeni kako postupati prilikom pojave velike nesreće ili katastrofe. Također, upoznati su s načinom ranog upozoravanja, postojećim sustavima za uzbunjivanje te novim Sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama, pri čemu je istaknuta uloga jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 kao i Županijskog centra 112.
 
Nazočnima se obratio i općinski načelnik Mato Kuzminski istaknuvši važnost koordinacije svih službi koje se aktiviraju u slučaju velikih nesreća te nužnost ulaganja u opremu i edukaciju ljudi kako bi svim svojim kapacitetima žurno odgovorili na krizu.
 
Uz djelatnike Službe civilne zaštite Koprivnica, u edukaciju su bili uključeni i predstavnici Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Općinskog društva Crvenog križa Koprivnički Bregi i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.
 
Nakon provedene edukacije, vatrogasne snage s područja Općine, DVD Koprivnički Bregi i DVD Glogovac, održale su pokaznu vježbu, gašenje požara u noćnim uvjetima i osvjetljavanje terena. Po završetku vježbe, svi okupljeni imali su priliku razgledati opremu kojom raspolaže DVD Koprivnički Bregi.