Obilježavanje 15 godina Dana broja 112 u Područnom uredu civilne zaštite Varaždin

Prigodnom svečanošću Područni ured civilne zaštite Varaždin je u utorak, 11. veljače obilježio Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.
 
Svečanosti su prisustvovali predstavnici žurnih službi; OKC PU Varaždinska, Županijski zavod za hitnu medicinu i Javna vatrogasna postrojba Varaždin te predstavnici Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Gradskog društva Crvenog križa, HGSS stanica Varaždin, Hrvatske autoceste -Tehnička jedinica Varaždin, 2. mehanizirane bojne gardijske oklopno-mehanizirane bojne Puma, Grada Varaždina i Varaždinske županije.
 
Prisutne je pozdravio pročelnik Ivica Matošić i zahvalio na odazivu  i učestvovanju u obilježavanju Dana 112 na Ravnoj gori koji se održao 7.veljače. Predstavnicima Varaždinske županije, Grada Varaždina, HGSS-a i OKC-a PU Varaždinske uručene su zahvalnice za pruženu pomoć u organizaciji obilježavanja Dana 112.
 
Voditelj centra 112 Varaždin Zdravko Lazar je prisutne upoznao s mogućnostima novog komunikacijskog softvera koji koristi centar za prijem poziva kao i sve prisutnijim pozivima iz vozila(e-poziv).
 
Prisutnima se obratio i Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Robert Vugrin koji je pohvalio rad svih žurni službi na području županije kao i centar 112 kao komunikacijski i koordinacijski centar koji ima važnu ulogu u slučajevima elementarnih nepogoda i većih nesreća. Zamjenik načelnika stožera civilne zaštite Grada Varaždina istaknuo je da je grad Varaždin siguran grad te da svakako veliku ulogu u tome ima i centar 112.
 
Također, Područni ured civilne zaštite Varaždin su 10. veljače posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Varaždin te im je održana edukacija nakon koje su posjetili prostoriju centra 112.