Na području Koprivničko-križevačke županije provedene edukacije o sigurnom ponašanju u prirodnim i drugim nesrećama

Djelatnici Službe civilne zaštite Koprivnica, u suradnji s policijskim službenicama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, u razdoblju od 28. studenog do 11. prosinca 2023. proveli su edukacije učenika i osoba s poteškoćama u razvoju s područja Koprivničko-križevačke županije

Foto: MUP

Edukacije su održane u Gradskoj knjižnici Đurđevac za djecu Dječjeg vrtića „Maslačak“, Udruzi „Mali Princ“ Đurđevac za osobe s poteškoćama u razvoju, Osnovnoj školi Gola za učenike od prvog do četvrtog razreda te u Narodnoj knjižnici Virje gdje su predavanje slušala djeca iz Društva „Naša djeca“ Virje, s ciljem podizanja svijesti o opasnostima, pravilnom ponašanju u prirodnim nesrećama i katastrofama te potrebnom oprezu kako bi nadolazeći blagdani protekli sigurno.
 
Kroz prezentacije i animirane sadržaje sudionici su upoznati s važnošću jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te načinima sigurnog ponašanja u izvanrednim situacijama kao što su požar, poplava, oluja, ekstremne temperature, potres ili druge prirodne nesreće i katastrofe. Također, prikazana im je uloga žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba i imovine. Uz sve korisne informacije, podijeljen im je i prigodni promotivno-edukativni materijal.